Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1 | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
25 juni 2021

Pax Christi organiseert samen met GRIP een webinar over de stand van zaken van een verbod op killer robots. Waar staan we? En wat doet België?

25 juni 2021

Historica Lies Depickere gidst je langs Gentse monumenten, straten en pleinen die een verband leggen tussen de koloniale geschiedenis van ons land en de positie die prominenten via de kolonie konden opbouwen. Ook op zaterdag zijn er wandelingen te boeken.

26 juni 2021

Historica Lies Depickere gidst je langs Gentse monumenten, straten en pleinen die een verband leggen tussen de koloniale geschiedenis van ons land en de positie die prominenten via de kolonie konden opbouwen.

27 september, 2020 - 13:30

Bruggen bouwen, letterlijk en figuurlijk 1

In een fietstocht van zo'n 30 km fietsen we letterlijk over en onder enkele (historische) bruggen. We stoppen af en toe op plekken van vrede en onvrede, verbinding en isolatie, geweld en verzoening... We leggen bruggen van verleden naar heden en de verhalen onderweg bieden stof tot nadenken en discussie. En we genieten van een prachtig stuk Brugs ommeland!

Op zondag 27 september, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
of donderdag 1 oktober, Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge
telkens van 13u30 tot 18u00. Vertrekplaats: Buffelbrug (kruispunt Leopold-II-laan en Maria Van Bourgondiëlaan te Brugge). Deelnameprijs: 7 euro. Maximum 10 deelnemers per fietstocht.

De Brugse Vredesweek is een initiatief van Pax Christi Brugge, Nsanga, Vormingplus, Sint-Michielsbeweging en Yot met de steun van de Diversiteits- en Noord-Zuiddienst van de Stad Brugge