Back to the Climate! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

10 oktober, 2021 - 13:00

Back to the Climate!

Klimaatverandering is een feit. Nu al voelen miljoenen mensen de dramatische gevolgen van de opwarming van de aarde, de natuur lijdt eronder.

De pandemie zette onze levens op hun kop en legde de ongelijkheden in onze wereld pijnlijk bloot. Maar we leerden ook dat verandering mogelijk is. En nodig.

Aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow willen we daarom een krachtig signaal geven. Dit is hét kantelpunt: laten we alles bij het oude of kiezen we voor een wereld die solidair, duurzaam en eerlijk is?

Zet daarom 10 oktober alvast in je agenda!

Zin om samen met Pax Christi naar de klimaatmars te gaan? Laat dan iets weten aan Merel via merel.selleslach@paxchristi.be