Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
4 augustus 2021

De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi doen mee aan de traditie van stille wakes van Vrouwen in 't Zwart om de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki te herdenken. Deze tragedie mag nooit meer gebeuren!

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi, gaat voor.

1 augustus, 2021 - 15:00

Audiowandeling : Leuven, voordat de bom valt

Nucleaire dreiging is niet een verhaal uit een andere wereld en een andere tijd. Deze stadswandeling leidt je naar plekken in Leuven met verrassende verhalen over nucleaire wapens verteld door bekende Leuvense stemmen. De impact op je eigen leven is slechts een stap verder. 

Daarbij is er ook een spannende speurtocht voor kinderen. Ontmantel samen de kernbom en zorg voor een kernwapenvrije toekomst in je eigen stad!

Deze citysoundtrack is gemaakt in samenwerking met muziekcollectief De Duiven.

  • Waar: Over heel Leuven, startpunt aan Benedenplein of de Sint-Michiels vredeskerk (kan in beide richtingen gelopen worden)
  • Route: via QR-codes onderweg, +/- 4 km
  • Wanneer: vanaf 1 augustus 
  • Nodig: Smartphone met internet om QRcodes te scannen

Foto (publiek domein): Little boy, de bom die Hiroshima verwoestte