Vrede als cadeau | Pax Christi Vlaanderen

Vrede als cadeau

Vraag aan je vrienden en familie als cadeau meer rechtvaardigheid, veiligheid en vrede. Wij doen de rest en we zijn jou natuurlijk heel dankbaar. 

Via Facebook kan het kosteloos en eenvoudig. Geen Facebook? Of liefst op een andere manier? Lees dan lager op deze pagina.

Hoe pak je het aan op Facebook?

1. Start een inzamelactie op Facebook voor Pax Christi. Ga naar www.facebook.com/fundraisers/

2. Selecteer “Non-profitorganisatie selecteren”

3. Kies je goede doel: “Pax Christi Vlaanderen”

4. Vul het formulier in:

  • Geef aan hoeveel euro je wil inzamelen. Dit is indicatief: elk bedrag wordt gedoneerd, ook als je minder of meer verzamelt.
  • Kies een einddatum: je verjaardag bijvoorbeeld.
  • Kies een titel. Bijvoorbeeld: ‘Mijn verjaardagscadeau is meer vrede en rechtvaardigheid.’
  • Schrijf kort waarom je geld inzamelt voor ons. Je kan hier natuurlijk je verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid aanhalen, maar je kan ook kort duiden waarom je precies voor Pax Christi kiest. 
  • Kies tot slot een foto of afbeelding.  
  • Nu wordt een donatie-event gecreëerd.

Als je dat wenst, helpen we je graag met je ‘Waarom?’-tekstje en beeld. Wil je bijvoorbeeld graag een persoonlijke (video)boodschap van één van onze collega’s of directeur, dan kan dat zeker! Die kan je dan posten op je event.

5. Breng ons op de hoogte via paxchristi@paxchristi.be.

6. Vraag aan vrienden en familie om een donatie te doen.

Dat kan door hen uit te nodigen via het event, of een bericht te sturen via messenger of e-mail. Je kan hen ook taggen in het event. Deel het event gerust op je tijdslijn. Je weet nooit wie je donerende Facebookvrienden zijn.

7. Het volledige bedrag wordt door Facebook automatisch overgeschreven aan onze organisatie.

8. Bedank de mensen die gedoneerd hebben. We bezorgen je graag een persoonlijk digitaal bedankingskaartje vanuit Pax Christi.

Laat familie en vrienden ter gelegenheid van jouw feest rechtstreeks storten op onze rekening

1. Maak een e-mail op met jouw cadeauwens naar iedereen. Hierin vermeld je het Pax Christi-rekeningnummer: BE41 8939 4403 7310 (VDK bank).

2. Als je dat wenst, helpen we je graag met je ‘Waarom?’-tekstje en beeld voor in je mail. Wil je bijvoorbeeld graag een persoonlijke (video)boodschap van één van onze collega’s of directeur, dan kan dat zeker!

3. Wil je graag dat Pax Christi of jijzelf de mensen achteraf bedankt? Geef hen dan zeker een vaste mededeling mee voor bij de storting. Zo kunnen wij een lijst bijhouden. We bezorgen je graag een persoonlijk digitaal bedankingskaartje vanuit Pax Christi.

Neem gerust contact op met Annemarie Gielen, die je kan helpen met raad en daad. Alvast hartelijk dank voor je wens om de vrede te steunen!