Vrede als cadeau | Pax Christi Vlaanderen

Vrede als cadeau

Vraag aan je vrienden en familie als cadeau meer rechtvaardigheid, veiligheid en vrede. Wij doen de rest en we zijn jou natuurlijk heel dankbaar. 

Dit werkt kosteloos en eenvoudig via Facebook. Geen Facebook of liefst via een andere weg lees dan onderaan.

Hoe pak je het aan?

1. Start een inzamelactie op Facebook voor Pax Christi. Ga naar www.facebook.com/fundraisers/

2. Selecteer “Non-profitorganisatie selecteren”

3. Kies je goede doel: “Pax Christi Vlaanderen”

4. Vul het formulier in:

  • Geef aan hoeveel euro je wil inzamelen. Dit is indicatief: elk bedrag wordt gedoneerd, ook als je minder of meer verzamelt.
  • Kies een einddatum: je verjaardag bijvoorbeeld.
  • Kies een titel. Bijvoorbeeld: ‘Mijn verjaardagscadeau is meer vrede en rechtvaardigheid.’
  • Schrijf kort waarom je geld inzamelt voor ons. Je kan hier natuurlijk je verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid aanhalen, maar je kan ook kort duiden waarom je precies voor Pax Christi kiest. Standaard staat hier onze Missie en Visie, maar je kan er ook een persoonlijker toets aan geven. Misschien focus je graag op onze acties voor duurzame vrede in Israël/Palestina, of op onze activiteiten die discriminatie van andere culturen in ons land tegengaan?
  • Kies tot slot een beeld; dat kan een beeld van jezelf zijn. Of doe inspiratie op in de afbeeldingen op onze Facebookpagina. 
  • Nu wordt een donatie-event gecreëerd.

5. Breng ons op de hoogte via paxchristi@paxchristi.be.

Als je dat wenst, helpen we je graag met je ‘Waarom?’-tekstje en beeld. Wil je bijvoorbeeld graag een persoonlijke (video)boodschap van één van onze collega’s of directeur, dan kan dat zeker! Die kan je dan posten op je event.

6. Vraag aan vrienden en familie om een donatie te doen.

Dat kan door hen uit te nodigen via het event, of een bericht te sturen via messenger of e-mail. Je kan hen ook taggen in het event. Deel het event gerust op je tijdslijn. Je weet nooit wie je donerende Facebookvrienden zijn.

7. Het volledige bedrag wordt door Facebook automatisch overgeschreven aan onze organisatie.

8. Bedank de mensen die gedoneerd hebben. We bezorgen je graag een persoonlijk digitaal bedankingskaartje vanuit Pax Christi.

Alternatief

1. Maak een e-mail op met jouw cadeauwens naar iedereen. Hierin kun je zowel onze online donatie-optie opgeven en/of het Pax Christi-rekeningnummer - BE41 8939 4403 7310

2. Als je dat wenst, helpen we je graag met je ‘Waarom?’-tekstje en beeld voor in je mail. Wil je bijvoorbeeld graag een persoonlijke (video)boodschap van één van onze collega’s of directeur, dan kan dat zeker!

3. Wil je graag dat Pax Christi of jezelf de mensen achteraf bedankt? Geef hen dan zeker een vaste mededeling mee. Zo kunnen we een lijst ophalen. We bezorgen je graag een persoonlijk digitaal bedankingskaartje vanuit Pax Christi.