Missie

U Move 4 Peace is de artistiek activistische werking van de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. U Move 4 Peace werkt met artistieke methoden aan geweldpreventie, conflicttransformatie en vredesopbouw.

U Move 4 Peace zet zich in voor ‘Kabouters’: mensen waar we vaak overheen kijken, maar voor wie het leven allesbehalve een sprookje is.

U Move 4 Peace UM4P gaat op een creatieve manier de maatschappelijke dialoog aan en creëert oefenplaatsen voor een andere en betere realiteit. Onrecht en conflict in de eigen samenleving zijn een prioriteit.

U Move 4 Peace is niet alleen een artistieke megafoon voor kabouters waarvan de stem niet gehoord wordt: in dezelfde creatieve geest laat U Move 4 Peace, onder meer via ‘moederorganisatie’ Pax Christi Vlaanderen, ook de stem horen van internationale vredespartners.

U Move 4 Peace heeft in haar werk aandacht voor de kracht die schuilt in iedere mens. Ze zet in op positieve identiteitsontwikkeling en kritisch burgerschap. U Move 4 Peace vertrekt vanuit een breed mensbeeld, met aandacht voor zingeving.

U Move 4 Peace is als sociaal geëngageerde werking politiek ongebonden en pluralistisch. 

 

Terug naar werking